Lidt om mig
Mit fulde navn er Lene Lund Olsen. Jeg er født i Korsør i 1959.
Jeg er uddannet social og sundhedsassistent og arbejder i et bofællesskab med epilepsipatienter, der også har fysiske og psykiske handicap. Et arbejde der giver mig meget glæde

Jeg tog engang først i 80´erne et croquis kursus hos Birgitte Olson i Sorø, ellers har jeg selv udviklet mine teknikker og lært hen af vejen. De kunstnerriske gener har jeg fra både far og mor, der har tegnet og malet i deres ungdom, men desværre ikke har de lyster mere.

Jeg er flyttet mange gange i mit liv, ialt 15 gange. Men jeg har følt mig godt tilpas alle steder. I 1966 flyttede jeg med min familie til Almuñécar i det dejlige Spanien, hvor vi boede i knapt et år. Her gik jeg i fiskerlandsbyens lille skole. Jeg fik en del venner som jeg snakkede spansk med. Dette dejlige sprog har jeg desværre glemt igen. 

I 1981 vendte jeg tilbage igen på ferie og lige siden har Spanien været det land, vi helst rejser rundt i. Som man kan se i mine billeder, er Spanien en evig kilde til inspiration.

Vi byggede hus på Reersø i 2000. Da vi samtidig byggede et atelie, kunne det endelig blive til noget med maleriet. Her i år 2006 har vi bygget til huset og jeg har fået et stort atelier med udstilling, hvor jeg vil holde åben, når jeg er her og efter aftale.

Jeg har altid været meget glad for dyr og det er derfor helt naturligt, at de er i de fleste af mine billeder. Specielt er jeg glad for at male og tegne heste, det har altid været mit favorit dyr, men nu er der begyndt at snige sig elefanter og andre dyr ind også.

Jeg har altid gået meget i detaljer, det prøver jeg i mine billeder med elefanterne, vand og sten, at tvinge mig lidt væk fra. Det er en meget spændende og udviklende proces, hvor jeg arbejder med farverne og formen. I landskaberne bruger jeg store pensler og mange lag oven på hinanden. Flere af mine malerier er begyndt at få meget kraftige varme farver og nærmer sig det abstrakte mere og mere.Jeg bruger ind imellem, papir, sand og andre ting i mine acryl malerier. Måske begynder jeg at lave skulpturer en dag, hvem ved.
 
Heldigvis er der ingen til at digtere mig, hvad eller hvordan jeg skal male. Jeg maler hvad jeg har lyst til, på hvilken måde jeg har lyst til. Dejligt ikke.
maycop@mail.tele.dk